Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jacht op zwarte zwaan in Brugge mislukt

Jacht op zwarte zwaan in Brugge mislukt

Nieuws
01/09/2014

De zwarte zwaan streek een paar weken neer op de Brugse reitjes. De burgemeester wil het exotische dier daar weg, omdat ze mogelijk ziek is en de andere, witte, zwanen kan besmetten. Bovendien past ze niet in het historische stadsbeeld van Brugge, dat sinds de 15 de eeuw witte zwanen uitzet op de reitjes.

Controverse

De zwarte zwaan leidt in Brugge tot felle discussies. Sommigen vinden dat de zwarte zwaan mag blijven en spreken zelfs van discriminatie of racisme. Maar burgemeester Landuyt houdt voet bij stuk. "Net als in andere gevallen, kijken we of het dier niet spontaan wegvliegt. Als het te lang blijft, treedt er een standaardprocedure in werking. Dan wordt de vogel gevangen en naar een dierenasiel gebracht."

Beschadigde boot

Of dat zal lukken met de zwarte zwaan, is nog maar de vraag. Vandaag liet het dier zich alvast niet vangen. De brandweer beschadigde zelfs lichtjes de motorboot, toen ze de zwaan achtervolgde.... .

In de vooravond liet schepen Pierins weten dat de jacht voorlopig gestopt wordt. Hij hoopt dat het dier vanzelf zal weggaan.

Auteurs: