Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ithaka kaart problemen met zorgbudgetten aan

Ithaka kaart problemen met zorgbudgetten aan

Nieuws
18/11/2019

Door de beslissingen van de Vlaamse overheid over de persoonvolgende financiering, daalt het budget voor zorg en ondersteuning van de cliënten.  Zo worden projecten voor begeleid werk en inclusieve woonprojecten financieel afgestraft.  Ook kleinschalige dagondersteuningsinitiatieven worden hard getroffen.

"Wij zijn niet akkoord met de verhouding dag-woonondersteuning. Vaak dient er veel meer personeel ingezet te worden op de dagondersteuning dan op de woonondersteuning, terwijl de vertaling van de budgetten omgekeerd is", luidt het bij Ithaka.  Elke cliënt krijgt een stuk minder budget en daarnaast zijn er ook besparingen op de middelen van organisaties die zorg organiseren.  "Dat creëert nog een grotere kans op banenverlies en werkdrukverhoging", zegt Ithaka. Overigens zal de wachtlijst voor mensen met een beperking de komende jaren alleen maar langer worden.

Waterdragers

Om hun ongenoegen te uiten hebben ze bij Ithaka vanochtend emmertjes water gevuld die ze na een korte wandeling door het centrum naar de zee hebben gedragen.  Voor de gelegenheid is een bewerkte versie van het lied 't water is veel te diep van Willy Sommers gemaakt.

Auteurs: