Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Internationale tentoonstelling over animatiefilm in Brugge

Internationale tentoonstelling over animatiefilm in Brugge

Nieuws
30/08/2019

Zij is één van die animatie filmtalenten die regelmatig aan heel wat internationale producties meewerkt. Bovendien is zij lesgeefster aan de animatie afdeling van de Brugse kunstacademie.

In een compilatiefilm stellen Inge Daveloose en haar collega’s hun animatiewerk voor die ze ontwerpen voor bekende studio’s en animatiegrootmeesters. Het is meteen een kennismaking met het titanenwerk dat met zo’n animatieproject gepaard gaat.

(lees verder onder de foto)

Voor 78 minuten-film zijn een tachtigtal tekenaars een half jaar in de weer. Ook al is het via de computer en digitaal. Naast de animatie die meestal in opdracht tot stand komt, stellen de deelnemers ook hun eigen creaties en kunst tentoon.

Animatiefilm is een medium dat grafisch en beeldend talent combineert. De tentoonstelling is trouwens een samenwerking met de Brugse academie 

Ruim honderd leerlingen volgen de opleiding tekenfilm aan de Brugse academie. Je kan nog heel september inschrijven. De tentoonstelling in de Brugse Garemijnzaal loopt nog tot negen september.

Auteurs: 
Bernard Vanneuville