Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Iets mildere straf voor Gistelnaar na fataal ongeval

Iets mildere straf voor Gistelnaar na fataal ongeval

Nieuws
09/10/2020

Eerder had hij van de politierechter drie jaar cel gekregen, waarvan twee jaar effectief.

Het ongeval gebeurde in december vorig jaar langs de Diksmuidebaan in de richting van Torhout. Rond halfzes 's aochtends was hij de controle over het stuur verloren. Zijn voertuig week eerst uit naar links, waardoor het via de gracht tegen een woning en tegen een boom belandde. Uiteindelijk kwam de wagen op zijn dak terecht.

Te snel, onder invloed en met voorlopig rijbewijs

Voor een 20-jarige vrouw uit Ruddervoorde kwam alle hulp te laat. Drie andere inzittenden liepen slechts lichte verwondingen op. Het onderzoek wees uit dat de bestuurder 110 kilometer per uur reed, terwijl 50 op die plaats de toegelaten maximumsnelheid is. Daarnaast had hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien mocht hij met zijn voorlopig rijbewijs die bewuste zondagochtend ook helemaal niet rijden en sowieso geen drie passagiers vervoeren. Anderzijds droeg het slachtoffer op het moment van de crash geen gordel.

Geen werkstraf

In juni werd de twintiger veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar met uitstel. Hij kreeg ook vijf jaar rijverbod en een jaar alcoholslot. De verdediging ging in beroep en drong aan op een mildere bestraffing. De beklaagde hoopte op een werkstraf, maar daar ging de rechtbank niet op in. Hij kreeg uiteindelijk wel een mildere gevangenisstraf, maar alle andere straffen werden bevestigd.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga