Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hygiënebox maakt thema 'basishygiëne' bespreekbaar

Hygiënebox maakt thema 'basishygiëne' bespreekbaar

Nieuws
04/10/2022

Je elke dag wassen, je tanden poetsen en geregeld verse kledij aantrekken. Basishygiëne lijkt vanzelfsprekend, maar vaak is het dat ook niet, soms door armoede. Een aantal basisscholen in Menen gaat daarom aan de slag met een hygiënebox om in de les te gebruiken. De stad vindt dat belangrijk, want een gebrek aan hygiëne is niet alleen slecht voor de gezondheid, het leidt ook vaak tot pesten.

Het Huis van het Kind in Menen ontwikkelde de hygiënebox. Die bevat een lespakket, maar bijvoorbeeld ook tips voor de leerkracht om te praten met ouders als er een probleem is met hygiëne. Angelique Declercq, schepen van Sociale Zaken Menen: “Het blijkt uit gesprekken met brugfiguren, maar ook met de lagere scholen, dat die persoonlijke hygiëne, wanneer die problematisch is, leidt tot sociale uitsluiting, leidt tot pesten. Maar een ongezonde hygiëne kan ook leiden tot verschillende ziektes.” (lees verder onder de foto)

Na de lessen rond hygiëne krijgen de leerlingen ook een toiletzak mee naar huis met douchegel, tandpasta en een tandenborstel. Want goed begonnen, is half gewonnen.

De hygiënebox is een samenwerking tussen Het Huis van het Kind, Stad Menen, het CAW, Joetz, Logo Leieland en het CLB.

Auteurs: 
Redactie