Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hotelscholen houden stand ondanks corona

Hotelscholen houden stand ondanks corona

Nieuws
02/09/2020

Blijkbaar zijn er nog heel wat gemotiveerde jongeren die dromen van een carrière als topchef. Directeur Peter Verbeke: “Tot mijn grote verbazing hebben wij iets meer leerlingen dan dat we geëindigd zijn vorig schooljaar. Ik had dat helemaal anders ingeschat met de coronacrisis en als een sector die het zwaar te verduren had. Ik dacht dat we minder aantrekkelijk zouden zijn voor jonge mensen.”

Katrijn Michielsen, die net haar zoon Benjamin heeft ingeschreven: “Of het wel verstandig is om nog voor zo’n job te kiezen als je ziet hoe de horeca afziet ? Ik denk van wel. Eten en gastronomie is van alle tijden. En als je de geschiedenis bekijkt: ziektes of geen ziektes, we zijn een heel flexibele sector. Ik denk dat we er ons allemaal wel doorslaan.”

Maar de tijd dat dit soort scholen reservelijsten moesten aanleggen is wel voorbij. In Koksijde starten dit schooljaar 311 leerlingen, dat is dus een stijging in vergelijking met vorig jaar. Ter Groene Poorte in Brugge spreekt voor zijn bakker-, slager-, en restaurantopleidingen samen van een duizendtal inschrijvingen. Dat komt overeen met het aantal van vorig schooljaar. En ook voor de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge geldt een status quo.

Auteurs: 
Bernard Vanneuville

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox