Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Honderden namaakspullen in beslag genomen bij actie van politie Oostende

Honderden namaakspullen in beslag genomen bij actie van politie Oostende

Nieuws
04/05/2023

Deze week kregen zes nachtwinkels en zes accessoireverkopers de politie en verschillende inspectiediensten over de vloer. In totaal werden meer dan vijftien processen-verbaal opgesteld.

Waarschuwingen en pv's

De RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid) en de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) deelden in totaal drie mondelinge waarschuwingen uit voor deeltijdse arbeid, het niet registreren als zelfstandige en het niet aangeven van een meewerkende echtgenoot.

De FOD Financiën stelde op zijn beurt acht pv's op, onder andere voor de onvolledige registratie van de ontvangsten. Een van de gecontroleerde zaken maakte geen gebruik van een kassa. Daarnaast werden door de FOD Economie zes pv's opgesteld voor vermeende namaakgoederen.

Boetes

Liefst 250 smartphonehoesjes en nog eens honderd andere accessoires, zoals oortjes, laadkabels en schermen, werden in beslag genomen. Het onderzoek naar de authenticiteit van sommige spullen loopt wel nog.

Ten slotte werden ook boetes opgelegd aan twee nachtwinkeluitbaters. De ene uitbater kon geen vergunning voorleggen voor de verkoop van alcohol en tabak. Op de waterpijpen van zijn collega ontbraken dan weer de fiscale zegels. Slechts één nachtwinkel was helemaal in orde.

Auteurs: 
Belga
Tim Vandevelde