Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Honderden amokmakers zorgen voor overlast na sluitingsuur

Honderden amokmakers zorgen voor overlast na sluitingsuur

Nieuws
08/07/2020

Het gaat vooral om Nederlandse toeristen die na het verplichte sluiten van de horeca om 1u samentroepen en voor problemen zorgen. (lees verder onder de foto)

De politie van Knokke-Heist kan de overlast in de buurt van het Alfred Verweeplein en de Lippenslaan niet meer alleen aan. Zo kwamen afgelopen nacht de korpsen van Brugge en Blankenberge bijstand verlenen om de uitgaansbuurt te ontruimen. Er zijn 5 mensen aangehouden. Dat bevestigt korpschef Steve Desmet. De lokale politie zal vannacht nog meer manschappen inzetten. Als de situatie niet verbetert, moeten de cafés in de uitgaansbuurt dicht. (lees verder onder het filmpje)

'Sluiting zou drama zijn'

De café-uitbaters op het Verweeplein hopen dat het niet zo ver moet komen. Hun zaak sluiten, dat zou een drama zijn in het hoogseizoen. Zij stellen voor om het sluitingsuur wat te versoepelen. Al is dat natuurlijk een zaak die federaal wordt opgelegd. In hun zaak zelf hebben ze geen last van de Nederlandse jongeren. En ze doen er ook alles aan om de coronarichtlijnen te blijven volgen.