Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Honderd zij-instromers volgen lerarenopleiding aan Howest

Honderd zij-instromers volgen lerarenopleiding aan Howest

Nieuws
16/02/2022

Het lerarentekort zet precies meer mensen aan om een verkorte lerarenopleiding te volgen. Drie weken voor de start van het tweede semester waren er meer dan 50 cursisten ingeschreven, nu zijn dat er al honderd. "De roep om leerkrachten klinkt almaar luider", zegt Wouter Van Hoorne, opleidingsmanager van de lerarenopleidingen aan Howest.

Lerarentekort

Het gaat om de verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs (op basis van vooropleiding) en de educatieve graduaatsopleiding in het secundair onderwijs (op basis van nuttig erkende ervaring). “We kunnen blijven conceptnota’s schrijven, rapporten maken, plannen opstellen of negatieve berichtgevingen op ons af laten komen. Samen met het werkveld zijn we overtuigd dat de recent genomen maatregelen ontoereikend zijn om een effectief antwoord te bieden op het lerarentekort", klinkt het.

Volgens opleidingsmanager Van Hoorne zal het lerarentekort de komende jaren nog groter worden. Ook bij de generatiestudenten in Kleuter, Lager en Secundair Onderwijs starten deze week een 20-tal nieuwe studenten op.

 

 

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere