Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Homejacking in Oostduinkerke

Homejacking in Oostduinkerke

Nieuws
08/11/2014

De uitbater van een tabakswinkel in Adinkerke was nog maar net thuisgekomen aan zijn woning in de Irene Bauwenslaan toen de feiten zich voordeden. Mogelijk werd hij van aan zijn zaak tot thuis gevolgd. Toen de 27-jarige zoon om 19u30 met de hond wilde gaan wandelen, stormden vier à vijf mannen met bivakmutsen het huis binnen.

De zoon, zijn moeder en vader werden met geweld overmeesterd, gekneveld en vastgebonden met tie-wrap, snelbinders in de volksmond. Een van de mannen had ook een vuurwapen bij.

De zoon kreeg verschillende schoppen en slagen tegen zijn hoofd en romp. Zijn moeder werd onder bedreiging van pepperspray gedwongen om de kluis met geld van de winkel te openen. De daders namen zo een aanzienlijk bedrag van enkele duizenden euro's en ponden en een dure halsketting mee.

Toen de bende op de vlucht sloeg werden de hulpdiensten verwittigd. Die snelden ter plaatse en brachten de zwaargewonde zoon over naar het ziekenhuis. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd en romp maar verkeerde zeker niet in levensgevaar. Zijn moeder werd ook overgebracht ter verzorging omdat ze pepperspray in haar ogen kreeg. De vader des huizes bleef vermoedelijk ongedeerd.

De recherche van de lokale politie Westkust heeft een onderzoek ingesteld maar voorlopig is er geen spoor naar de daders. Die spraken allen Frans.

Auteurs: