Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Herfstvaccinatiecampagne gaat van start

Herfstvaccinatiecampagne gaat van start

Nieuws
12/09/2022

In Vlaanderen zijn een tachtigtal vaccinatiecentra klaar om de nodige herfstboosters te zetten. Dat gebeurt met vaccins van Pfizer en Moderna die zijn aangepast aan de omikronvariant van het coronavirus.

Bij de start van de campagne zijn er voor Vlaanderen 1,3 miljoen aangepaste vaccins beschikbaar. De volgende weken komen er nog nieuwe leveringen. Er zijn intussen ruim 1,6 miljoen mensen uitgenodigd. Deze week zijn er bijna 340.000 bevestigde prikken met het aangepaste vaccin. De nieuwe inenting is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen voor mensen met een verzwakte immuniteit, diegenen met wie zij samenwonen, 65-plussers en zorgverstrekkers. De prioritaire groepen worden als eerste uitgenodigd. Ook de rest van de volwassen bevolking zal een uitnodiging ontvangen. Want het is de bedoeling dat iedereen die dat wil, tegen eind oktober de kans heeft gehad om een herfstbooster te krijgen. 

"Het doel van de herfstvaccinatie is de bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19 te versterken voor er zich een volgende opstoot aan besmettingen voordoet", staat op de website laatjevaccineren.be van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Net zoals bij de huisarts of in het ziekenhuis, is het ook in het vaccinatiecentrum nog altijd verplicht om een mondmasker te dragen, zegt Lien Thoelen, woordvoerster van het agentschap.

Bekijk ook:

Auteurs: 
Belga