Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Her en der wateroverlast, vooral Westhoek getroffen

Her en der wateroverlast, vooral Westhoek getroffen

Nieuws
29/11/2021

Vooral in het noorden van de provincie, viel zondag op korte tijd tot 40mm regen uit de lucht. In de loop van zondag traden heel wat grachten en beken buiten hun oevers en kwamen straten blank te staan. Vooral de regio rond Alveringem, Lo-Reninge en Poperinge werd getroffen door hevige regen- en hagelbuien. (Lees verder onder de foto)

De brandweer zone Westhoek heeft zowat 90 keer uitrukken voor wateroverlast.  Het meest kritieke punt was in de Bergenstraat te Roesbrugge waar de rivier de IJzer over zijn oevers liep. De brandweer was daar de hele nacht aanwezig om met hoge debietpompen en zandzakken erger te voorkomen. (Lees verder onder de foto)

 

 

Ook Gistel en omstreken kampte met wateroverlast. Brandweer Zone 1 kreeg een handvol oproepen binnen. In Roeselare liepen de bufferbekkens van de Mandel vol om overstromingen tegen te gaan.(Lees verder onder de foto)

In de Beiaardstraat in Izegem kwam een gedeelte blank te staan nadat de beek er over liep. De brandweer in het zuiden van de provincie moest slechts enkele keren uitrukken.

 

Auteurs: 
Belga
Redactie