Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Grootste tegenstander wordt Delfine zelf": Persoon op weg naar kamp tegen Zuid-Koreaanse topbokster

"Grootste tegenstander wordt Delfine zelf": Persoon op weg naar kamp tegen Zuid-Koreaanse topbokster

Nieuws
10/03/2023

"Bo Mi Re Shin is geen doetje. Een harde bokster met een stevig palmares. Het zal er voor Delfine op aan komen niet met haar gewone boksstijl uit te pakken", zegt coach Tampere. "De Zuid-Koreaanse bokst altijd vooruit. Delfine moet daar niet in meegaan en  technisch boksen."

Laatste kamp?

"Eigenlijk zal Delfine zelf haar grootste tegenstander zijn. Ze mag zeker niet meegaan in het gevecht, ze moet haar karakter opzij zetten en het rustig aanpakken. Ze heeft voldoende kwaliteiten om dat te doen en deze kamp te winnen. Onze tegenstander is wel al driemaal WBC internationaal kampioen geworden. Ze staat ook niets voor niets derde op de wereldranglijst, waarop Delfine haar wel net voorafgaat natuurlijk." Of het haar laatste kamp wordt zal afhangen van het resultaat, zegt Persoon. "Ik reken alvast op een vol huis in Torhout."

Gloednieuwe bokszaal

 Na haar carrière wil Delfine Persoon haar kennis doorgeven aan een volgende generatie Belgische boksers. Ze zal dat kunnen doen in een gloednieuwe bokszaal die in Gits in opbouw is.  "De jeugd zal daar een degelijke opleiding krijgen en we kunnen er ook kleinere meetings organiseren", zegt Persoon.  (lees verder onder de video)

"Bedoeling is dat ik na mijn carrière meer en meer trainingen ga geven: mijn kennis doorgeven aan de jongeren die ook gebeten zijn door de boksmicrobe. Maar eerst ligt de focus nog op mijn eigen carrière. Eens die voorbij is, dan smijt ik mij volledig op dit fantastische project ter promotie van de bokssport."

Lees ook:

Auteurs: