Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen voert actie voor landschapspark Bulkskampveld-Drongengoed

Groen voert actie voor landschapspark Bulkskampveld-Drongengoed

Nieuws
10/07/2021

Groen is pleitbezorger om in nauwe samenwerking met de provincies West- en Oost-Vlaanderen, de betrokken gemeentes (Beernem, Wingene, Ruiselede, Oostkamp, Aalter, Maldegem, Eeklo, en Lievegem), de natuurorganisaties en de landbouwverenigingen het landschapspark Bulskampveld-Drongengoed te lanceren. 

Versterking lokale economie

Het Bulskampveld en het Drongengoed zijn volgens de Groenen beide zeer waardevolle natuur- en bosgebieden. "Door beide gebieden sterker met elkaar te verbinden en de verdere ontwikkeling van beide gebieden op elkaar af te stemmen creëren we heel wat mogelijkheden’, zegt Vlaams Parlementslid Mieke Schauvliege. ‘Dit biedt heel wat kansen voor natuur en landschap, maar ook voor een versterking van de lokale economie. Een landschapspark kan een boost geven aan de toeristische en recreatieve kansen."

Grootste boscomplex van onze provincie 

Het Bulskampveld is het grootste boscomplex voor West-Vlaanderen, het Drongengoed het grootste boscomplex van Oost-Vlaanderen. Typische kenmerken voor beide gebieden zijn het damvormig drevenpatroon, de oude veldvijvers, waardevolle heideterreinen en kleine beekvalleien. Een perfecte provinciegrensoverschrijdende match, zegt West-Vlaams Provincieraadslid Maarten Tavernier. 

Ludieke actie 

Groen wil van de locatie een groot landschappelijk gebied van maken waar natuur, bos, landbouw, toerisme en recreatie hand in hand gaan. Om al die kansen te beklemtonen wisselden enkele groenen streekproducten aan elkaar uit. Ook een teken van verbinding volgens hen.

Auteurs: 
Thomas Soen