Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen start petitie voor oude Leie-arm in Wielsbeke

Groen start petitie voor oude Leie-arm in Wielsbeke

Nieuws
23/09/2023

Groen-provincieraadslid Maarten Tavernier noemt het “zeer onlogisch en absurd” dat de oude Leie-arm voorlopig geen deel uitmaakt van nieuwe plannen om de open ruimte te vrijwaren. Die bevatten bijvoorbeeld intenties om natuurcomplexen of waterstructuren te behouden of te versterken.

“Heel wat mooie woorden maar een schril contrast met het reële risico dat de bestaande oude Leie-arm plaats moet maken voor een vrachtwagenparking”, zegt Jeremie Vaneeckhout. De covoorzitter van Groen was zaterdag present om aandacht te vestigen op de zaak. Ook Inge Vandevelde, Groen-gemeenteraadslid in Waregem, steunt tde actie. 

“Permanente bedreiging”

De groenen vrezen dat het stuk natuur zal verdwijnen. Ze wijzen op de biologische waarde en het belang van water nu droge zomers onze watervoorraden bedreigen. “Elke dag kan er een nieuwe aanvraag worden ingediend om de site een andere bestemming te geven”, geeft Tavernier aan. “De bedreiging blijft permanent aanwezig.”

In 2020 wilden de gemeente Wielsbeke en het bedrijf Unilin op die plek een vrachtwagenparking aanleggen. Er kwamen heel wat bezwaarschriften en de aanvraag werd toen ingetrokken.

Groen bepleit haar zaak:  

Auteurs: 
Robbe Wets