Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen kaart druk op open ruimte aan

Groen kaart druk op open ruimte aan

Nieuws
25/04/2014

Groen heeft op vandaag één West-Vlaamse zetel in het Vlaams parlement en dat op een totaal van zeven. Die zetel is voor Bart Caron uit Kortrijk, hij is lijsttrekker voor de komende verkiezingen . In de opiniepeilingen gaat Groen er alvast op vooruit en de partij denkt ook zelf winst te boeken en dat met  thema’s als duurzame en betaalbare energie waarbij West-Vlaanderen dé windmolenprovincie is, en het wegwerken van de wachtlijsten van de kinderopvang tot de ouderenzorg.

Adem tekort

Maar het belangrijkste Vlaamse thema in West-Vlaanderen is de druk op de open ruimte. Bart Caron: "We zijn geëvolueerd van 10% bebouwing naar straks, in 2050, 40%. Dan begint men echt adem tekort te hebben."

Een tweede West-Vlaams zitje is misschien wat te hoog gegrepen, maar advocate Marleen Reyelandt is er klaar voor. Zij staat op twee. Reyelandt was tot 2006  twaalf jaar lang oppositieraadslid voor Groen in Brugge. Als advocate kon ze alvast via de raad van State haar stempel drukken op heel wat groene thema’s zoals Klein Appelmoes in Assebroek dat voorlopig niet bebouwd wordt, maar ook het protest tegen een nieuw industrieterrein in Waregem.

Auteurs: