Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gouverneur wil invoering statiegeld en nog meer veiligheid

Gouverneur wil invoering statiegeld en nog meer veiligheid

Nieuws
05/02/2018

Samen met drie kwart van de bevolking ergert hij zich mateloos aan zwerfvuil. Daarom nam hij zelf drie jaar geleden het initiatief om een zwervuilcampagne te starten. Na de sensibilisering volgen nu ook boetes.

Be-alert

Ook de verkeersveiligheid en de algemene veiligheid op land en op zee blijven voor de gouverneur een permanente zorg. De verkeersveilige week die gewoonlijk in februari plaats vindt, verhuist naar december met een link naar de Bob-campagne. Ook het motorrijden verdient extra aandacht. "We hebben een motorrijsimulator aangekocht in de hoop dat er minder slachtoffers vallen dan voordien", zegt hij.  Ook kan de veiligheid volgens de gouverneur in heel wat gemeenten nog beter. Met Be-alert kunnen burgers in nood via mail of sms een verwittiging krijgen. 27 van de 64 gemeenten zijn op dit netwerk wel nog niet aangesloten.

Kustwachtcentrale

Wel vlot loop de verdere ontwikkeling van de kustwachtcentrale. Europa trekt hiervoor 750.000 euro uit waarbij het MRCC, dat reddingsacties uitvoert en de veiligheidsdienst MIK, , elkaar beter op de hoogte houden bij moeilijkheden op zee. Het integratieproject om tot de kustwachtcentrale te komen, zal 2 jaar lopen.

Auteurs: 
Karl Vandenberghe