Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Goed jaar voor Concertgebouw, kosmos centraal in 2019

Goed jaar voor Concertgebouw, kosmos centraal in 2019

Nieuws
07/05/2018

Een zoektocht naar de verbindingen tussen muziek, dans en wetenschap, die een nieuw universum laat horen en zien.  “Al millennia lang kijkt de mens in verwondering naar boven en laten kunstenaars zich inspireren", zegt artistiek directeur Jeroen Vanacker. "Met een seizoen rond de kosmos duiken we in dat fascinerende universum en staan we stil bij de bijzonderheid van onze levensvatbare planeet Aarde en waarom we er zorg voor moeten dragen.

Het Concertgebouw heeft drie figuren gekozen die tijdens het nieuwe cultuurseizoen hun kosmische stempel zullen drukken.  Het gaat om kosmoloog Thomas Hertog, componist Annelies van Parys en fotograaf Dries Segers. Het Kosmos Festival zal plaatsvinden  van 26 maart tot 10 april volgend jaar.   Andere nieuwigheden zijn onder meer het festival SLOW  (22-02 - 24-02-2019)

Meer bezoekers, meer tickets verkocht

Overigens heeft het Concertgebouw een succesvol eerste jaar als Vlaamse Kunstinstelling achter de rug.  De publieksopkomst steeg met 20% (goed voor 105.500 bezoekers voor het eigen programma, waarvan 16.000 jonger dan 26 jaar) en 13% meer ticketverkoop.

 

Meer info over het nieuwe cultuurseizoen vind je vanaf woensdag 9 mei op www.concertgebouw.be

Auteurs: