Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gijzeling cipier Brugge afgelopen: "Niemand gewond"

Gijzeling cipier Brugge afgelopen: "Niemand gewond"

Nieuws
24/02/2021

Een cipier werd bedreigd en gegijzeld door een gedetineerde. De politie was massaal aanwezig, ook een speciaal interventieteam kwam ter plaatse. De gevangenis werd hermetisch afgesloten.

Cipier pas in dienst

Rond 19u20 gaf een woordvoerder van het parket meer details over de gijzeling.

Volgens het parket deden de feiten zich voor rond 14.20 uur voor tijdens de wandeling. Een Kosovaarse gedetineerde (29) gijzelde en bedreigde een 25-jarige vrouwelijke cipier die zes maanden in dienst is. Het ging dus niet om een vrouwelijke gevangene zoals eerst werd gezegd. De man deed dit zonder enige aanleiding met een zelfgemaakt wapen, zegt het parket.

Eis voor helikopter

"De verdachte zit een jarenlange gevangenisstraf uit, onder andere voor moord. Er is momenteel ook een zaak hangende voor geweldplegingen tegen cipiers in de gevangenis van Hasselt. De man vroeg de vrijlating van zijn broer en zijn vader, die voor dezelfde moord in andere gevangenissen zitten.

Voor zichzelf eiste hij een helikopter. Na drie uur heeft hij zich uiteindelijk overgegeven. De cipier raakte niet gewond. Ze werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht het ziekenhuis ondertussen al verlaten. De verdachte zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter op verdenking van gijzeling", laat het parket nog weten.