Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gijzeling Brugge: psychologische bijstand voor gevangenispersoneel

Gijzeling Brugge: psychologische bijstand voor gevangenispersoneel

Nieuws
25/02/2021

De gevangene gijzelde een cipier met een zelfgemaakt wapen. De vrouw is nog maar een half jaar aan het werk in de gevangenis. De gedetineerde zit op zijn beurt een jarenlange celstraf uit en is veroordeeld voor moord. Samen met z’n vader en broer doodde hij in 2013 een rivaal met acht kogels in Sint-Niklaas. De afrekening kwam er na een jarenlange vete tussen twee Roma-families. (lees verder onder de video)

    De gedetineerde eiste een helikopter en vroeg de vrijlating van zijn broer en vader. Na ruim drie uur gaf hij zich eindelijk over. De cipier raakte niet gewond, maar was in shock door het incident. Ze mag het ziekenhuis wel snel weer verlaten. De verdachte moet nu voor de onderzoeksrechter komen. ’t Is niet de eerste keer dat de man agressief is. Ook in de gevangenis van Hasselt viel hij cipiers aan.

    Psychologische bijstand

    Vanmorgen hebben de cipiers en de directie van de gevangenis overlegd. Het personeel krijgt psychologische bijstand van het Rode Kruis.  Er is een nachtregime in de gevangenis en bezoek is momenteel niet toegelaten. Volgens de vakbonden heeft de gijzeling een enorme psychologische impact op het personeel.

    Lees ook:

    Auteurs: