Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gewonden bij dolfijnenshow in Brugge

Gewonden bij dolfijnenshow in Brugge

Nieuws
23/05/2014

Het gaat om drie kinderen en een leekracht. Zij waren naar de dolfijnenshow aan het kijken.  Eén dolfijn voerde een kunstje op met een bal, maar sloeg het voorwerp zeer hard omhoog.  De bal belandde op het ventilatiesysteem, waardoor er een buis naar beneden viel.

Basketbal

De show omvat een voetbalgedeelte waarbij lichte ballen in het publiek getrapt worden door de dolfijnen. Maar om een nog onbekende reden is een basketbal, die normaal dient als speelgoed voor de zoogdieren, ook in het water terechtgekomen. Op het moment van het incident waren zo'n 800 bezoekers aanwezig. "We hebben meteen de show stilgelegd en de eerste zorgen toegediend. Ze zijn afgevoerd naar het Sint-Lucasziekenhuis in Brugge voor controle en volgens de laatste berichten zijn er geen zwaargewonden", zegt Geertrui Quaghebeur van het Boudewijnpark.

De politie en procureur gingen al ter plaatse en konden vaststellen dat het incident een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. Het park zal er voor zorgen dat dergelijke incidenten in de toekomst niet meer mogelijk zijn.