Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geslaagde WECANDANCE: 17.000 bezoekers

Geslaagde WECANDANCE: 17.000 bezoekers

Nieuws
15/08/2021

Met vier van de zeven dagen uitverkochte dagen, kijkt de organisatie dankbaar terug op deze alternatieve en veilige versie van hun Electronic Beach festival.

“Sinds de laatste 'normale' zomer van 2019 was deze editie van WECANDANCE dit jaar een van de eerste festivals die plaatsvond in 2021."

Vrijheid

"Het deed ongelooflijk veel deugd om onze bezoekers een veilige zone aan te bieden waar ze zich vrij konden voelen, zonder social distance of mondmaskers", getuigen ze opgelucht. Zo kwam eindelijk het zorgeloze gevoel terug, een gevoel van vrijheid. 17.000 bezoekers dansten en genoten.

In samenwerking met een lokale apotheker werd het WECANDANCE Covid-testcentrum opgericht voor de periode tijdens het festival. Alle door het festival geboekte hotels, taxi's en crew catering - met veggie en halal opties - werden voorzien door lokale ondernemers. Zo zorgt WECANDANCE ook dit jaar weer voor een florerende zomer in Zeebrugge.

Hulp van nieuwkomers

Daarnaast werkte WECANDANCE dit jaar samen met RefuInterim, een organisatie die de kloof tussen vluchtelingen en werkgevers overbrugt. Dankzij hun werkkrachten heeft WECANDANCE het strand schoon gehouden en tegelijkertijd een veilige en opbeurende omgeving gecreëerd voor nieuwkomers in België.

De organisatie zit alvast opnieuw in volle voorbereiding voor een nieuwe jaargang in 2022.

Auteurs: 
Redactie