Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gerecht houdt reconstructie van moord op Maud en Ona

Gerecht houdt reconstructie van moord op Maud en Ona

Nieuws
19/12/2022

Chris V. haalde op 16 november zijn twee kinderen van school. Kort daarna verstikte hij Maud (8) en Ona (5)  bij hem thuis in de Sijslostraat in Waardamme, een landelijke deelgemeente van Oostkamp. Het koppel was in een echtscheiding verwikkeld. Volgens de advocaat van de moeder had zij al twee keer klacht ingediend. Chris V. schreef in een brief aan zijn vrouw en zijn schoonouders dat hij de meisjes vermoord heeft uit wraak. (lees verder onder de foto)

Kristiaan Vandenbussche, advocaat van mama gezinsdrama Waardamme: "Het is een heel dubbel gevoel voor haar. Er is enerzijds de confrontatie opnieuw met de dader, anderzijds zit zij ook met heel veel vragen. Ze wil exact weten wat er gebeurd is. Ze wil weten of de kinderen nog bij bewustzijn waren, of ze een doodstrijd hebben gestreden. Dat zijn prangende vragen die hopelijk vandaag een antwoord krijgen."

Tijdens de reconstructie was de straat volledig afgesloten. Ook de pers werd op afstand gehouden. Rond de tuin van de woning waren hekken gezet. Na meer dan vier uur was de reconstructie afgelopen. Op vraag van de onderzoeksrechter gaven de advocaten geen interviews meer, maar volgens onze bronnen heeft de dader goed meegewerkt en kwamen er ook antwoorden.

Bekijk ook

 

 

Auteurs: