Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeenteraad Knokke-Heist in open brief: "de maat is vol"

Gemeenteraad Knokke-Heist in open brief: "de maat is vol"

Nieuws
03/10/2023

Knokke-Heist gaat politiek door woelig weer. Schepen Kris Demeyere is ondertussen vervangen en burgemeester Piet De Groote is het vertrouwen kwijt van zijn eigen partij Gemeentebelangen.

“Als trotse burger en inwoner van Knokke-Heist verdien jij beter,” schrijven de politici. “Een sereen politiek klimaat en een ploeg die onze gemeente open en correct bestuurt. Alleen zo kan Knokke-Heist groeien en bloeien, met respect voor onze eigenheid en in het belang van onze inwoners.”

"De maat is vol"

De gemeenteraadsleden noemen die eigenheid de grootste troef, een aantrekkingskracht die niet verloren mag gaan. “Zeker niet door de wanpraktijken en de normvervaging die recent aan het licht zijn gekomen. (…) De maat is vol. Dit kan voor ons niet langer door de beugel!”

Met de open brief schrijven ze dat ze de rust terugkeert in de gemeente. “Het is hoog tijd om het over een andere boeg te gooien, en samen met jou onze schouders onder een sterk, transparant en toekomstgericht beleid.”

Ze vragen daarbij de steun van de inwoners, en noemen ook alle deelgemeenten: Knokke, Heist, Ramskapelle en Westkapelle. “Knokke-Heist is tenslotte van ons allemaal,” sluit de brief af.