Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Geen probleem met busvervoer in buitengewoon onderwijs', zegt kabinet Peeters

'Geen probleem met busvervoer in buitengewoon onderwijs', zegt kabinet Peeters

Nieuws
29/08/2023

Toch weerklonken gisteren nog andere verhalen van bezorgde ouders. Zij vrezen dat hun kind geen aangepast vervoer meer zal hebben, omdat de ingeroepen taxi's en minibusjes teruggeschroefd zijn. Nochtans ontkent het kabinet Peeters dat.

Vier keer langer onderweg

Voor Louis, de zoon van Lien Koelman uit Brugge, is er intussen een oplossing gevonden. Louis is hulpbehoevend en werd vorig schooljaar met een taxi van Brugge naar Deinze gebracht. Onlangs kreeg Lien te horen dat de taxi niet meer kon rijden en haar zoon met de bus naar school moest en zo vier keer langer onderweg zou zijn en dus ook te laat zou aankomen op school.

Gisteren kreeg ze dan toch te horen dat Louis opnieuw met de taxi naar school kan vanaf vrijdag.

90 minuten

Volgens minister Peeters hebben alle leerlingen in het buitengewoon onderwijs dus een oplossing om op school te geraken vrijdag. Ze blijft erbij dat de ritten ook niet langer dan 90 minuten mogen duren.

Als er toch nog problemen zouden zijn, worden ouders aangeraden om contact op te nemen met de school. "Elke school heeft een contactpersoon bij De Lijn om een oplossing te vinden", zegt het kabinet aan onze redactie.  

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere
Jens Lemant