Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gatz geeft jeugdhuizen financieel duwtje

Gatz geeft jeugdhuizen financieel duwtje

Nieuws
18/09/2017

Met die subsidie kunnen zij medewerkers aanwerven die in 2018 een project zullen uitwerken rond deze thema’s. In totaal gaat het om 75 gesubsidieerde projecten.

Sinds 2014 kunnen jeugdhuizen die personeel in dienst hebben, jaarlijks een projectsubsidie aanvragen. In 2014 werden nog maar 42 dergelijke projecten gesubsidieerd. Vandaag is hun aantal bijna verdubbeld.  Voor 2018 gaat het om een bedrag van 3,145 miljoen euro. Daarmee worden 75 projecten ondersteund. Met 41 projecten wil minister Gatz de artistieke expressie van jongeren bevorderen. Nog 34 andere projecten stimuleren het ondernemerschap bij jongeren. Iets meer dan de helft van de projecten situeert zich in de centrumsteden. Maar ook in kleinere steden en gemeenten zoals Avelgem, Zele of Mol, komt er volgend jaar een projectwerking.

Elk project ontvangt het maximale subsidiebedrag van 45.000 euro. Met de subsidie kunnen jeugdhuizen vanaf 1 januari een jaarwerking opzetten rond ondernemerschap en artistieke expressie. In onze provincie gaat het onder meer om het Kreatief Atelier Krak in Avelgem, Comma in Brugge en JOC Ieper.

Auteurs: