Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Frank Casteleyn nieuwe burgemeester van Jabbeke

Frank Casteleyn nieuwe burgemeester van Jabbeke

Nieuws
05/01/2022

Casteleyn is al tien jaar schepen bij Jabbeke. Deze legislatuur bevoegd voor Burgerlijke Stand, Feestelijkheden, Ruimtelijke Ordening, Communicatie, Bibliotheek en Erfgoed. De politicus is lid van CD&V.

Derde meeste stemmen

De eerste schepen haalde bij de verkiezingen in 2018 de derde meeste stemmen. "Logisch en democratisch" dat hij burgemeester wordt nadat Hendrik Bogaert afhaakte. "Ik wil het beleid van Vanhessche verder zetten en wil de komende maanden iedereen in de gemeente opzoeken om te horen wat er leeft", zegt de kersverse burgemeester. Hij werkte 43 jaar in een doe-het-zelf-zaak in Jabbeke en kent behoorlijk wat mensen. Hij is met pensioen en heeft nu tijd.

De job schrikt Frank niet af: "Ik ben omringd met slimme ambtenaren en kan altijd bellen naar Daniel Vanhessche die nog even in de gemeenteraad blijft zetelen." Vanhessche zit inderdaad al ettelijke jaren in de politiek. Hij zal zijn ervaring gebruiken en blijft dus nog even aan boord, maar heeft geen zetel in het schepencollege. Die plaats gaat naar Wim Vandenberghe uit Zerkegem.

(Lees verder onder de foto.)

Niet alleen ambtenaren omringen de burgemeester, maar ook ezels, alpaca´s en papegaaien zijn een hobby.

Op zijn facebookpagine krijgt Frank Casteleyn alvast veel succeswensen: "Proficiat burgemeester, je vele stemmen en je harde werken werden volledig terecht beloond. Veel succes als eerste burger van Jabbeke", schrijft een burger.

Auteurs: 
Redactie