Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Financiële steun van Crevits voor 14 concepten voor export landbouwproducten

Financiële steun van Crevits voor 14 concepten voor export landbouwproducten

Nieuws
15/10/2020

De steun past binnen de relance en de aandacht voor export door de coronacrisis. Daarvoor wordt in totaal 300.000 euro extra toegekend aan het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Bij de winnende projecten gaat het bijvoorbeeld om Vlaamse paksoi voor Hongkong, promotie van de Conferencepeer in China en virtuele beurzen.

 

Met een innovatie-incubator moet de export van Vlaamse land- en tuinbouwproducten in het buitenland versterkt worden. De voorbije maanden kreeg de export door de coronacrisis rake klappen, klinkt het bij Crevits. 

 

Tot midden september konden geïnteresseerde bedrijven een dossier indienen. In totaal kwamen er 46 kandidaturen binnen, en daarvan krijgen dus de 14 hoogst scorende projecten financiële steun. "Wat opvalt is dat de zwaar getroffen sierteeltsector sterk vertegenwoordigd is bij de goedgekeurde dossiers", stelt VLAM-directeur Filip Fontaine. "Verder blijken er ook heel wat voorstellen met een sterk digitale inslag bij te zijn."

Crevits drukt de hoop uit dat dit het "begin is van een mooi verhaal, waarmee we ook de komende jaren onze Vlaamse exportpositie kunnen versterken."

Lees ook

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox