Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Filmfestival Oostende stelt programma voor met meer dan honderd films

Filmfestival Oostende stelt programma voor met meer dan honderd films

Nieuws
22/12/2022

Van 27 januari tot en met 4 februari 2023 is het opnieuw tijd voor het Filmfestival Oostende. Voor het eerst gebeurt dat in januari, volgens festivaldirecteur Peter Craeymeersch "een echte filmmaand". Dat weerspiegelt zich ook in het programma. Zo staan er zeventig avant-premières, meer dan honderd films en een recordaantal Vlaamse films gepland.

Openingsfilm van Dominique Deruddere

Het festival wordt geopend met de film 'The Chapel' van Dominique Deruddere. Samen met 'Aller/Retour' van Dorothée van den Berghe, 'Baghdad Messi' van Sahim Omar Kalifa en 'LUKA' van Jessica Woodworth, gaan er vier Belgische films in première op het festival, in aanwezigheid van de cast en crew. Andere premières op het festival zijn de Nederlandse thriller 'Faithfully Yours' en de documentaires 'Argwaan' en 'Marieke - Addicted to Life' over paralympiër Marieke Vervoort. Ook pakt FFO uit met nieuw werk van Steven Spielberg en Darren Aronofsky, en enkele Oscarinzendingen.

(lees verder onder de foto)

Thema is 'Family Dynamics'

Master Natali Broods maakte een selectie rond het thema 'Family Dynamics'. "Het gaat telkens om families die het goed hebben, maar waar er toch iets gebeurt dat dat komt verstoren." Onder meer 'Home' van Fien Troch en 'Funny Games' van Michael Haneke behoren tot de selectie. Broods is overigens te zien in de near-fiction reeks 'Arcadia', die de afsluiter van het festival vormt.

Het filmfestival wordt op 4 februari traditioneel afgesloten met het Gala van de Ensors. Presentatoren Kawtar Ehlaloush en Erhan Demirci maken die avond bekend welke fictie, documentaire en animatie worden bekroond met een Ensor.

Auteurs: