Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietsster (17) niet langer in levensgevaar na aanrijding

Fietsster (17) niet langer in levensgevaar na aanrijding

Nieuws
08/08/2023

Het slachtoffer reed iets voor 7u30 met haar fiets op de Vrijbosroute, een oude spoorwegbedding tussen Ieper en Kortemark. Bij de kruising met de Kattestraat in Poelkapelle liep het mis. Het meisje verleende vermoedelijk geen voorrang aan een wagen die in de richting van het militair domein reed. De bestuurder van de wagen, een jonge man van 23 uit Komen-Waasten, kon de fietsster niet meer ontwijken waardoor het tot een aanrijding kwam. Het meisje raakte daarbij zwaargewond, maar verkeert niet langer in levensgevaar. 

De wagen is na de botsing van de weg geraakt, tegen een duiker gebotst en tientallen meters verder tot stilstand gekomen op een akker. De bestuurder werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

(Lees verder onder de foto.)

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Intussen kwam een takeldienst langs om de wagen uit het veld weg te halen. De Kattestraat is tot zo lang afgesloten vanaf het kruispunt met de Stadensteenweg tot het kruispunt met de Kampstraat en Conterdreef.

Auteurs: 
Celien Tanghe
Kjenta Vangampelaere