Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietser dodelijk aangereden in Wielsbeke

Fietser dodelijk aangereden in Wielsbeke

Nieuws
06/05/2020

"Ze had te veel gedronken en was vermoedelijk aan het sms'en achter het stuur", aldus het parket van West-Vlaanderen.

Het 63-jarige slachtoffer fietste rond 20 uur langs de Rijksweg toen een 25-jarige vrouw hem langs achteren aanreed. Hij werd met zijn fiets weggekatapulteerd. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.

"De bestuurster was op weg naar de frituur. Onderweg is ze van haar baan afgeweken en heeft zo de fietser geraakt", meldt commissaris Lavaerts van politiezone Midow. "Ze merkte de schade aan haar wagen pas later op. Ze dacht dat ze een boompje had geraakt en keerde terug naar de Rijksweg. Toen ze de politie zag, sloeg ze in paniek en reed naar huis, maar gaf zich daarna aan bij de politie."

Er werd een parketdeskundige aangesteld om het ongeval verder te onderzoeken. Het parket laat weten dat de vrouw gedronken had. "Het alcoholpercentage was net boven de limiet, en vermoedelijk was ze aan het sms'en was achter het stuur waardoor ze van haar baan afweek", aldus Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen. "Voor ons gaat het om vluchtmisdrijf. Ze is haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt."

Auteurs: 
Belga