Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra politie in Oostende tijdens de zomermaanden

Extra politie in Oostende tijdens de zomermaanden

Nieuws
31/01/2020

Gisterenavond werd het nieuwe, hypermoderne politiekantoor in de Lijndraaiersstraat officieel geopend in het bijzijn van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, West-Vlaams Gouverneur Carl Decaluwé, Burgemeester Bart Tommelein en Korpschef Philip De Caestecker, zegt de stad Oostende in een persbericht.

Tot 300.000 inwoners in de zomer

Burgemeester Bart Tommelein vroeg tijdens zijn speech aan minister Pieter De Crem om meer manschappen toe te staan tijdens de drukke zomermaanden in Oostende. In de badstad wonen officieel iets meer dan 71.000 Oostendenaren, maar op drukke zomerdagen neemt dit aantal exponentieel toe. Er zijn dagen waarop we tot 300.000 inwoners en bezoekers tellen, en dit in een stad van net geen 40 km2.

“Op die momenten leeft en bruist de stad-aan-zee nog meer dan anders” aldus de burgemeester. “Maar hoe meer mensen er hier samen zijn, op een relatief kleine oppervlakte, hoe groter de kans dat er eens iets fout loopt en dat de politie moet ingrijpen. Net zoals onze politiemensen bij risicovolle voetbalmatchen hun collega’s in andere steden bijstaan, hebben wij in de zomer wij extra steun nodig vanuit het binnenland.”

Vrijstelling om elders versterking te bieden

Minister Pieter De Crem ging meteen in op de vraag van de burgemeester. In zijn speech zegde hij extra politiecapaciteit toe aan Oostende in de zomermaanden. Daarnaast zullen alle kustzones worden vrijgesteld van hun verplichting om elders versterking te bieden.

“Als stadsbestuur hebben we beloofd om te werken aan een veilige stad. Dat is de basis voor meer vertrouwen onder de mensen. Iedereen moet zich veilig voelen in Oostende. Extra manschappen tijdens de zomermaanden zullen daar mee voor zorgen” besluit burgemeester Bart Tommelein.

BEKIJK OOK:

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox