Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra maatregelen voor garnaalvissers te paard in Oostduinkerke

Extra maatregelen voor garnaalvissers te paard in Oostduinkerke

Nieuws
29/06/2022

Dinsdag hebben burgemeester Marc Vanden Bussche, de veiligheidsdiensten, de garnaalvissers en hun begeleiders nieuwe afspraken gemaakt voor de komende garnaalfeesten. Aanleiding was het incident van zondag 26 juni na de garnaalstoet. Toen een paard van een garnaalvisser op hol sloeg op het binnenplein van het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en drie mensen verwond heeft. Eén iemand liep zelfs een dubbele bekkenbreuk op.

Extra sensibilisering

De paarden zullen na de garnaalstoet niet meer toegelaten worden op het binnenplein, omdat daar te grote groepen mensen aanwezig zijn. Om de veiligheid te garanderen zullen de demonstraties van de garnaalvissers te paard opgesplitst worden in drie groepen.

Ook komen er extra begeleiders om de toeschouwers op afstand te houden. "Toeschouwers moeten tot voorzichtigheid aangemaand worden. Er komt een sensibiliseringscampagne over de mogelijke risico’s als je te dicht bij paarden komt." Burgemeester Marc Vanden Bussche benadrukt dat de afspraken nauwgezet zullen opgevolgd en geëvalueerd worden.

Auteurs: 
Redactie