Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra centen voor twee Brugse ziekenhuizen

Extra centen voor twee Brugse ziekenhuizen

Nieuws
10/01/2022

Midden juli 2021 besliste de Vlaamse Regering om 21 Vlaamse dossiers, voor een totaalbedrag van zo’n 17 miljoen euro, te erkennen als dringende of onafwendbare investeringen in ziekenhuizen. Twee Brugse ziekenhuizen kunnen hierdoor rekenen op Vlaamse middelen.

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jan Brugge-Oostende krijgt een kleine 500.000 euro. Met dat budget zal het ziekenhuis verbouwingen doen voor twee afdelingen intensieve zorg, IZ2 en IZ3, op de 14de verdieping, voor 28 bedden.

Daarnaast kan ook het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge rekenen op zo’n 65.000 euro. Met dat budget zal het ziekenhuis een uitbreiding doen van zijn dienst Intensieve Zorgen. Er komen vier High Intensive Care-bedden en twee gewone crisisbedden, een gemeenschappelijke ruimte, een afgesloten patio en een technische ruimte. De geraamde totale investeringskost bedraagt ongeveer 1,4 miljoen euro.

“Dankzij deze Vlaamse subsidies kunnen onze ziekenhuizen dringende of onafwendbare investeringen doen in hun ziekenhuizen. Op deze manier investeren we in het welzijn en de gezondheid van onze burgers”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Brugs N-VA-voorzitter Maaike De Vreese.

Auteurs: