Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ensorjaar: "Van tentoonstellingen tot Ensorboterkoeken"

Ensorjaar: "Van tentoonstellingen tot Ensorboterkoeken"

Nieuws
19/09/2023

 Er komen zes grote tentoonstellingen. Maar er zullen ook Ensorboterkoeken zijn en ook de sport stapt mee in de Ensorboot. 

Wim Vanseveren, intendant Ensor 2024 Oostende: "Het is een stadsfestival. Je merkt dat alle sectoren deelnemen. Kunst, MuZEE, cultuur, culturele verenigingen. toerisme, handel en horeca. Het fijne is dat die allemaal even sterk een bijdrage leveren. En dat is iets wat mij op een buitengewoon aangename manier overrompelt".

(lees verder onder de foto)

Oostende lanceerde een oproep om projecten in te dienen. Uit 125 inzendingen zijn er 80 geselecteerd. Oostende trekt hiervoor 600.000 euro uit. Bart Plasschaert, schepen van cultuur Oostende: "Het aanbod is gigantisch divers. Er zijn scholen die ingediend hebben. Kleine verenigingen, een sportvereniging, een jeugdbeweging. Op die manier zullen we er ook elke Oostendenaar in betrekken. "

Ensor zal ook opduiken in het straatbeeld. Er komt een beeld aan het station. En ook het streetartfestival The Crystal Ship gaat aan de slag met het werk 'De Baden van Ensor'.

Auteurs: 
Redactie