Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Enorme opluchting bij beschuldigden roofmoord die vrijuit gaan

Enorme opluchting bij beschuldigden roofmoord die vrijuit gaan

Nieuws
22/09/2023

Christelle Vercaemst (52), Melissa Torck (27) en Pedro Bouckaert (49) zijn door de volksjury vrijgesproken voor de roofmoord op Roland Roelens (66). Pedro viel zijn vriendin in de armen na de uitspraak.

Pedro Bouckaert: "Na zeven jaar eigenlijk echt afzien en niets mee te maken te hebben. Het is een echte verademing en we kunnen weer beginnen met nieuw leven. -Wat ga je eerst doen? Eerst naar huis, douche pakken en iets met het vrouwke gaan eten. Genieten van het gezin."

Pedro was bevriend met de dader van de roofmoord, een man van 44 die enkele dagen na de moord in de gevangenis overleed. Pedro zou een kluis met 8000 euro hebben opengemaakt en spullen van het slachtoffer hebben verbrand in een vuurkorf.

"Ik denk dat iedereen die dossier grondig bekeek wist dat dit zo zou eindigen", vertelt Filip De Reuse, advocaat van Pedro Bouckaert. "De speurders hebben er een wanboel van gemaakt. Dat is eigenlijk beschamend. Ik denk dat de jury ook na dit proces enkel en alleen kunnen beslissen dat meneer Bouckaert niets maar dan ook niets met dit dossier te maken heeft."

Wat is er gebeurd?

Het slachtoffer werd op 27 oktober 2016 in Oostrozebeke de keel overgesneden door de ondertussen overleden Nico Torck (44). De familie Torck verhuisde in september 2016 naar Oostrozebeke, waar Melissa Torck snel een innige band kreeg met buurman Roland Roelens.

Mogelijk werden de avances van de zestiger na een tijdje een doorn in het oog van haar vader. Bovendien toonde hij ook interesse in de kluis van Roelens. De avond van 27 oktober 2016 trok Nico Torck gewapend met een mes naar zijn bovenbuur. Melissa belde aan, zodat het slachtoffer hen zeker zou binnenlaten.

Vervolgens deelde Nico Torck meer dan 40 messteken uit en sneed hij Roland Roelens de keel over. Daarbij werd het slachtoffer in bedwang gehouden door A., de toen 16-jarige zoon van Nico Torck en Christelle Vercaemst.

(lees verder onder de foto)

Tijdens de roofmoord bleef de vrouw van Torck achter op hun appartement. Nadien reed ze wel samen met haar echtgenoot en A. naar een kennis in Egem. Volgens de familie Torck werd de gestolen kluis met een slijpschijf geopend door Pedro Bouckaert, waarna ze de buit van 8.000 euro verdeeld zouden hebben. Bouckaert ontkent dat met klem, maar gaf wel toe dat hij op vraag van Nico Torck een zak met bewijsmateriaal verbrandde.

Vrijgesproken

De jury oordeelde dat de dochter van Torck handelde uit onweerstaanbare dwang. Voor Bouckaert had het OM zelf de vrijspraak gevraagd.

 

Auteurs: