Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ellenlange file op E17 na ongeval in Stasegem

Ellenlange file op E17 na ongeval in Stasegem

Nieuws
12/02/2021

De bestuurster raakte daarbij gekneld en werd door de brandweer uit haar hachelijke positie bevrijd. Door het ongeval was de snelweg volledig versperd, wat zorgde voor ellenlange files en muurvast verkeer richting Gent.

Het ongeval gebeurde rond 20u15 ter hoogte van Stasegem. Wegenarbeiders van de firma Tybergyn uit Gullegem waren net bezig met het opvullen van putten in het wegdek met warme asfalt. Op ruime afstand stond een werfwagen om het aankomend verkeer te waarschuwen. Een bestelwagen merkte de wegenwerken te laat op en slaagde er nog net in om de werfvrachtwagen te ontwijken, maar kantelde. De aankomende bestuurster van een auto die door dit onverwachte manoeuver verrast was, reed achteraan in op de werfvrachtwagen. De brandweer moest haar uit de wagen bevrijden. Een MUG-team en een ziekenwagen snelden ter plaatse en dienden het slachtoffer de eerste zorgen toe. Ze werd nadien naar het ziekenhuis overgebracht.

File

Door het ongeval was de snelweg tussen Kortrijk en Deerlijk ruim anderhalf uur volledig versperd. Dat zorgde voor een snel aangroeiende file en stilstaand verkeer, tot omstreeks 22u de linkerrijstrook kon vrijgemaakt worden. In de staart van de file gebeurde nog een tweede ongeval ter hoogte van Kortrijk-Oost. Een wagen die op de linkerrijstrook reed, knalde achteraan op een vrachtwagen en liep zware schade op. De bestuurder werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Iets na 23u kon de snelweg richting Gent terug volledig vrijgegeven worden.

Reddingsstrook

De brandweer had de grootste moeite om ter plaatse te raken op het ongeval omdat automobilisten onvoldoende plaats maakten in de ontstane file. “Daarom een warme oproep aan automobilisten om bij files steeds een reddingsstrook vrij te houden, zodat de hulpdiensten vlot ter plaatse geraken om hulp te bieden”, aldus officier Hans Van Poucke van hulpverleningszone Fluvia.

Auteurs: 
Nicolas Duboccage