Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Elf bestuurders die verkeersbelasting niet betaalden uit het verkeer gehaald in Lendelede en Kortrijk

Elf bestuurders die verkeersbelasting niet betaalden uit het verkeer gehaald in Lendelede en Kortrijk

Nieuws
01/11/2022

De controles gebeurden in de Beneluxlaan in Kortrijk en de Rijksweg in Lendelede. "Er zijn in totaal 2.109 voertuigen gescreend via de mobiele ANPR-camera van VLABEL. Daarvan heeft de verkeerspolitie elf bestuurders aan de kant gezet, omdat ze hun verplichte verkeersbelasting niet betaald hadden. Negen daarvan konden hun achterstallige verkeerstaks en de boete ter plaatse betalen. Bij de twee anderen is hun wagen in beslag genomen, omdat ze niet op het moment konden betalen. In totaal werd ter plaatse 4.484,33 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd,” klinkt het in een persbericht.

Bijkomend heeft Vlabel enkele (fiscale) overtredingen vastgesteld, zoals rijden met een vrachtwagen die niet aangegeven is. De verkeerspolitie stelde ook nog andere inbreuken vast, zoals rijden met een verlopen keuringsbewijs of geen rijbewijs of verzekeringsbewijs kunnen voorleggen. Samen werden 22 bestuurders aan de kant gezet voor controle. Zij moesten allen een ademtest afleggen, niemand had te veel gedronken.

“Gezien de resultaten is het duidelijk dat dergelijke gezamenlijke acties nuttig zijn, bijgevolg blijven ze ook in de toekomst uitgevoerd worden,” klinkt het.

 

Auteurs: 
Latifa Gueddas