Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eindelijk zon! Terrasjes aan zee lopen goed vol

Eindelijk zon! Terrasjes aan zee lopen goed vol

Nieuws
29/05/2021

Nog nooit huurden zoveel mensen een strandcabine aan de kust. Door het tegenvallende weer hebben ze echter nog niet veel plezier kunnen beleven op het strand, al brengt het mooie weer daar dit weekend verandering in. Strandstoelen en speelgoed worden nu maar wat graag bovengehaald. 

Aanschuiven voor een plekje in de zon

Voor de terrasuitbaters en uitbaters van beachbars is het mooie weer ook meer dan welkom. Het is al vroeg aanschuiven voor een plekje op een terrasje in de zon, al kunnen we in deze examentijd niet over een overrompeling spreken. 

“Vervroeg versoepelingen”

Ook de burgemeester van Knokke-Heist, Piet De Groote, ziet dit mooie weer graag komen. Dit en de steeds beter wordende coronacijfers zijn volgens hem de ideale gelegenheid om de horeca nu al volledig te openen. Hij roept de regering daarom op de versoepelingsmaatregelen nu al te laten in gaan. Bovendien vervalt de mondmaskerplicht op openbaar domein in Knokke-Heist vanaf 1 juni. 

(Lees verder onder de video.)

Negen extra treinen

Naast de terrasuitbaters was ook de NMBS voorzien op het mooie weer. Er werden maar liefst negen extra treinen naar Oostende en Blankenberge ingelegd. Die waren tot 80% volzet. Vanaf volgend weekend rijden er zelfs speciale Kust-Express-treinen, waarvoor je wel online moet reserveren. 

Bekijk ook: 

Auteurs: 
Bernard Vanneuville
Celien Tanghe