Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste vaccinaties voor mensen met een handicap

Eerste vaccinaties voor mensen met een handicap

Nieuws
19/02/2021

Ondanks de zware inspanningen kent ook deze sector een zware tol: nog altijd zijn er wekelijks overlijdens te betreuren en er zijn nog altijd uitbraken. "Door de vaccinaties we op termijn kunnen evolueren naar een aangepaste bezoekregeling, zodat de bewoners, hun familie en het personeel eindelijk meer contact kunnen hebben,” zegt minister Beke. In eerste instantie gaat het om meerderjarigen die permanent in een voorziening verblijven.

Vandaag kregen onder meer bewoners en personeel van Dominiek Savio in Gits, de Lovie in Poperinge en VillaVip in Wevelgem en Brugge hun eerste spuitje. Maar niet iedereen wordt ingeënt. Alleen mensen die er ook wonen krijgen het vaccin. En dat vindt de directie van Dominiek Savio jammer. Ook slechts de helft van de medewerkers wordt gevaccineerd.

Directeur Eric Van Parys: "We zouden dat veel comfortabeler gevonden hebben. Er zijn hier bijvoorbeeld ook leerkrachten. De mensen van de zorg zijn gevaccineerd. De leerkrachten niet. Bij onze doelgroep, de mensen die hier naar school komen, daar zijn veel jongeren en kinderen bij die hulp nodig hebben, waarbij ook de leerkracht het dichtst bij het kind komt. We vinden het spijtig dat dat nog niet mee kan genomen worden."