Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste steen voor Vita Krokodiel in Middelkerke

Eerste steen voor Vita Krokodiel in Middelkerke

Nieuws
13/10/2020

Het nieuwe sportcomplex gaat volledig op in het duinenlandschap. Verdeeld over drie etages bevat Vita Krokodiel naast een zwem- en recreatiegedeelte ook een ruime wellness, een polyvalente zaal, een sport- en evenementenhal en een horecaruimte.

Paradijs voor zwemmers

“Dé eyecatcher van het complex wordt het zwem- en recreatiegedeelte,” zegt operationeel directeur van Vita Groep Bartje Vereecken. “Het competitiebad van 25m is 16m breed en krijgt zes wedstrijdbanen met een diepte van 2m. We kozen voor een beweegbare bodem over de volledige lengte van twee banen. Als de beweegbare bodem tot slechts 30cm onder het wateroppervlakte komt te staan, is dat bijzonder handig voor zwemlessen voor kleine kinderen. Op wedstrijddagen is er plaats voor 120 mensen in de tribune.”

“Het instructiebad van 12,5m lang en 8m breed krijgt een beweegbare bodem over de volledige oppervlakte. Deze bodem kan tot 3m diep zakken. We deden dat op vraag van de lokale duikclub, zodat ook zij in alle comfort hun hobby kunnen beoefenen in Vita Krokodiel.”

Spetterplezier met de krokodil

“Voor het ontwerp van het ‘kleuter en peuterspraypark’ lieten we ons inspireren door het verhaal van een verdwaalde, maar vriendelijke krokodil die na vele omzwervingen zijn thuis vindt in Vita Krokodiel. Zo loopt een kleine glijbaan over de rug van de krokodil en spuiten grote en kleine kleuters, tussen gestrande vissersboten, elkaar nog natter met aqua scooters en andere spelelementen”, knipoogt Vereecken. De krokodil is trouwens de visuele rode draad in het volledige complex.

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox