Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Droogte doet vraag kunstgras stijgen

Droogte doet vraag kunstgras stijgen

Nieuws
11/08/2022

Natuurlijk gras krijgt het door de droogte deze zomer zwaar te verduren. Het oogt doods en is een schim van de onaangetaste grasmatten van de voetbalploegen uit eerste klasse. Naast voetbalterreinen kleuren steeds meer tuinen permanent groen omdat de eigenaars voor kunstgras kiezen. 

Uit vakantie teruggekeerd

Bedrijven die in kunstgras handelen, doen in deze hete periode gouden zaken. "Wij hebben vorige week al gemerkt dat er extra vragen kwamen en daardoor zijn we ook vroeger uit vakantie gekomen", zegt handelaar Mark Vanallemeersch. Hij pakt zowel dorpstuinen als domeinen van villa's aan. De gemiddelde tuin waar kunstgras ligt, meet tussen de 30 en 120 vierkante meter. Net als in de broeierige zomers van 2018 en 2019 zijn het voor hem drukke maanden. 

Op kunstgras krijg je wel geen fauna en flora. Daarom krijgen klanten die kunstgras kopen, het advies om ernaast bomen en planten te voorzien die voor de nodige schaduw kunnen zorgen.

Wie een kunstgrasmat onderhoudt, verbruikt anderzijds geen kostbaar water, waar sommigen wanhopig hun normaal gras zouden besproeien om het groen te houden. Voor een vlekkeloos tapijt in de tuin, moet de portefeuille wel open. Kunstgras is ongeveer tien keer duurder dan gewoon gras. Maar het is een investering die vijftien jaar lang rendeert, en je hoeft ook geen grasmaaier meer te kopen.

Auteurs: 
Robbe Wets