Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drie containers aangespoeld aan onze kust

Drie containers aangespoeld aan onze kust

Nieuws
30/11/2015

Twaalf tot vijftien containers zijn zondag door het slechte weer van een vrachtschip gevallen in Noord-Frankrijk. De Franse diensten hebben zondag alles gecoördineerd maar door de wind zijn er een aantal containers naar België gedreven. "Twee containers spoelden in het Franse Duinkerke aan en nog eens twee in Westende.", zegt Réjane Gyssens, diensthoofd bij het Maritieme Reddings- en Coördinatiecentrum.

Intussen spoelde ook één container aan in Oostduinkerke. En twee andere werden door een sleepboot naar het strand van Lombardsijde gebracht.

Geen gevaar

Gevaar is er niet. "De scheepvaart is ingelicht. Momenteel zijn er geen kleine schepen uitgevaren en voor grote schepen vormen die containers geen gevaar. We verwachten dat de overige containers door het slechte weer zullen openslaan en zinken", aldus Gyssens.

De brandweer wil nu in eerste instantie de aangespoelde containers verankeren. Daarna zal ze met de eigenaar nagaan hoe ze kunnen worden weggehaald. Het Federaal Voedselagentschap zal oordelen over de inhoud van de containers. 

Auteurs: