Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Door corona veel minder Britten op oorlogsbegraafplaatsen

Door corona veel minder Britten op oorlogsbegraafplaatsen

Nieuws
09/11/2021

De Britten kunnen sinds kort weer vlotter naar hier komen, maar velen wachten toch nog wat af. Wij konden vanmorgen maar weinig herdenkingstoeristen vinden. Maar ze zijn er wel. En ze zijn ervan overtuigd hoe nuttig het is om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te blijven herdenken.

Op Lijssenthoek Cemetery in Poperinge troffen we drie Britten. Ze zijn lid van de Wipers Pals. Een Britse vereniging die normaal elk jaar de Westhoek bezoekt, en gewoonlijk zijn ze met meer. Derek Bond: "We zijn een groep vrienden. We komen normaal met negen. Maar door de coronabeperkingen zijn we maar met drie. We komen om respect te tonen. We proberen elk jaar te komen. Maar vorig jaar kon het niet. Het is twee jaar geleden dat we hier waren. We zijn heel blij dat we terug zijn."

Meer info over de Britse begraafplaatsen in de Westhoek vind je op de website van de Commonwealth War Graves Commission, de organisatie die verantwoordelijk is voor de aanduiding en het onderhoud van de vele begraafplaatsen.

Auteurs: