Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Doodsbedreigingen voor bewoners die zich tegen nieuw Clubstadion verzetten

Doodsbedreigingen voor bewoners die zich tegen nieuw Clubstadion verzetten

Nieuws
03/02/2023

De politie houdt nu verhoogd toezicht aan de woningen en er is een proces verbaal opgesteld. Het stadiondossier van Club Brugge blijft dus de gemoederen verhitten. 

Gisteren raakte bekend dat de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge werd geschrapt. Dat zorgde voor heel wat ontgoochelde reacties uit politieke hoek en ook bij heel wat Club Brugge-supporters. Met online dus ook bepaalde bedreigingen aan het adres van de zestien bewoners. Hun namen stonden in het arrest dat online kwam maar is intussen van het internet gehaald. De advocaat van de zestien bewoners wil niet voor de camera reageren maar laat ons weten dat ze de ontgoocheling in dit dossier begrijpt maar dat doodsbedreigingen via sociale media aan haar cliënten er ver over is. 

De politie van Brugge houdt intussen verhoogd toezicht aan de woningen in de buurt van de Olympiasite in Sint-Andries. Er werden ook processen-verbaal opgesteld voor bedreigingen via sociale media. 

Burgemeester roept op tot sereniteit

Burgemeester Dirk De fauw vernam van de lokale Politie en zag op de sociale media dat er ernstige bedreigingen worden geuit aan het adres van de personen die een procedure hebben gevoerd tegen de omgevingsvergunning voor een nieuw voetbalstadion op de Olympiasite. Burgemeester De fauw benadrukt dat in een rechtstaat het iedereen vrij staat de middelen aan te wenden die wettelijk of decretaal voorzien zijn om haar/zijn belangen te vrijwaren en dat dit niemand ten kwade kan worden geduid. Een uitspraak van de rechterlijke macht kan tot frustraties leiden, maar is zeker geen reden om persoonlijke bedreigingen of beledigingen te uiten.

Burgemeester Dirk De fauw: “Ik begrijp dat de emoties hoog oplaaien, maar dit mag nooit aanleiding geven voor bedreigingen en haatberichten. Dit kan voor mij absoluut niet door de beugel. Het stadsbestuur blijft dit dossier nauwgezet opvolgen. We onderzoeken, samen met het bestuur van Club Brugge en bevoegd minister Zuhal Demir, alle mogelijke oplossingen om zo spoedig mogelijk een nieuw stadion te realiseren. Ook met het bestuur van Cercle Brugge worden alle mogelijke alternatieven zeer grondig onderzocht.”

Bekijk ook:

Auteurs: 
Redactie