Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dolgedraaide verkeersagressor vrij onder voorwaarden

Dolgedraaide verkeersagressor vrij onder voorwaarden

Nieuws
05/10/2021

De man reed eind augustus reed een wagen klem op de E40 richting kust en bedreigde de inzittenden met een ijzeren staaf.

Een echtpaar uit Kortenaken was onderweg naar hun tweede verblijf in Nieuwpoort, toen ze ter hoogte van Beernem te maken kregen met een bumperklever. De bewuste Mercedes bleef hen volgen en probeerde hen tot vier keer toe van de weg te rijden. Uiteindelijk werden ze ter hoogte van Loppem klemgereden, waarna de wegpiraat zelfs met een ijzeren staaf op hen afstapte. Op dat moment konden de slachtoffers toch nog ontkomen.

Psychische begeleiding

De man werd ruim een week na de feiten door de wegpolitie verhoord over de ernstige verkeersagressie. Het Brugse parket besliste om hem na afloop voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Op 4 september werd de verdachte dan door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Volgens de verdediging kampt B. met ernstige psychische problemen. In die omstandigheden vroeg meester Toon Deschepper vanochtend met succes om zijn cliënt onder voorwaarden vrij te laten. Hij moet een psychische begeleiding volgen en mag minstens de komende drie maanden niet met de wagen rijden. Het parket tekende geen beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer.

Auteurs: 
Belga