Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit jaar geen Mini Miss België

Dit jaar geen Mini Miss België

Nieuws
26/07/2016

Het idee werd in juni door Darline Devos uit Waregem gelanceerd, maar kreeg meteen veel tegenwind, onder meer van Vlaams minister van Werk Peeters. "Los van het feit dat ik Mini Miss of Mini Mister-verkiezingen persoonlijk zeer ongepast en geen goed idee vind, is de wetgeving duidelijk", zei Peeters. “Volgens die wet mogen kinderen jongeren dan 15 jaar geen arbeid verrichten, en mogen dergelijke omstandigheden geen schadelijke effecten hebben op het welzijn van het kind.”

Leuk feest

Volgens het Comité zou het nochtans een leuk feest zijn geworden. “Een dag vol fun voor de kinderen want ze zouden allerlei proeven mogen doen. Eigenlijk zou  dit event niets anders zijn dan een leuke dag tijdens een schoolfeest of bij een jeugdbeweging. De kinderen zouden onder andere mogen tekenen, dansjes leren, foto’s maken en ook zelf een persoonlijke act in elkaar steken.”

Maar de organisatie bergt nu haar plannen op. “Het is belangrijk voor onze organisatie dat we blijven garant staan voor kwaliteit, eerlijkheid, integriteit en prestige. Daarom willen we alles even laten rusten en de tijd nemen om na te denken over de toekomst.“ 
 

Auteurs: