Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Discussie rond Last Post op Wapenstilstand

Discussie rond Last Post op Wapenstilstand

Nieuws
23/05/2018

Er is nu een consensus, waarbij de ceremonie om 11.00 uur 's morgens - de ceremonie voor Wapenstilstand georganiseerd door de Stad Ieper - zal plaats hebben zoals gewoonlijk, terwijl de Last Postplechtigheid om 20.00 uur 's avonds zal georganiseerd worden door het Belgische Koninklijk Hof. 

Door die beslissingen zal de plechtigheid van 20 uur door niet veel mensen bijgewoond kunnen worden. Benoit Mottrie: “De organisatie zal grotendeels in handen zijn van het Belgische Koninklijk Hof. Op dit moment ziet het er naar uit dat het neerleggen van kransen, de deelname met vlaggen e.d. door het publiek niet mogelijk zal zijn. Iedereen zal de ceremonie wel op het grote scherm op de Ieperse Grote Markt kunnen volgen.”

De Last Post Association realiseert zich dat deze schikkingen niet voor iedereen perfect kunnen zijn, maar het is nu eenmaal de realiteit, een situatie die dit jaar grotendeels niet in haar handen is. “We nodigen onze leden uit om deel te nemen aan de ceremonie om 11.00 uur 's morgens en om de ceremonie om 20.00 uur te volgen op het scherm op de Ieperse markt.”

Auteurs: