Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Diksmuide weigert vergunning voor Jumbo

Diksmuide weigert vergunning voor Jumbo

Nieuws
30/06/2021

Jumbo diende onlangs een omgevingsvergunningsaanvraag in voor de bouw van een pand voor een grootschalige kleinhandelszaak op de gelijkvloerse verdieping en ruimte voor logistieke ondersteuning en drie appartementen op de verdiepingen. De aanvrager voorzag ook een parking met 121 parkeerplaatsen, een fietsenberging voor 28 fietsen en een voetgangers- en fietsersdoorgang die de verbinding maakt tussen de nieuwe Tuinwijk en de Woumenweg.

Niet toelaatbare afwijkingen van de voorschriften

Langs de Woumenweg (de locatie van de aanvraag) gelden specifieke voorschriften van het bijzonder plan van aanleg (BPA) Tuinwijk. Wegens niet toelaatbare afwijkingen van deze voorschriften gaf de dienst ruimtelijke ordening negatief advies voor deze vergunningsaanvraag. Het college volgt dit advies en voerde dus geen inhoudelijke discussie. De aanvraag was wettelijk niet in orde waardoor ze geen vergunning kunnen afleveren.

Verdere stappen

De bouwheer heeft nu drie mogelijkheden. Hij kan zich neerleggen bij deze beslissing, tegen deze weigering in beroep gaan of een nieuwe aanvraag voor omgevingsvergunning indienen.

Bekijk ook:

Auteurs: