Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Diksmuide stelt ontwerper voor nieuwe Boterhalle aan

Diksmuide stelt ontwerper voor nieuwe Boterhalle aan

Nieuws
16/04/2021

Het stadsbestuur heeft Tab Architects nu aan als ontwerper aangesteld. In de komende maanden wordt het ontwerp verder afgestemd met de wensen van het stadsbestuur.

Wedstrijdontwerp

De architecten creëerden een grote zaal van 600 m² die je kan omvormen tot twee kleinere zalen. Er komen ook een ruime ontvangsthal en een foyer. De Boterhalle krijgt een ondergrondse parkeergarage die plaats biedt aan een veertigtal voertuigen. Er werd extra aandacht besteed aan geluidskwaliteit in het gebouw, de geluidsuitstoot naar de omgeving en het geluid van toekomende en vertrekkende bezoekers. (Lees verder onder de foto van Tab Architects)

"Dit architectuurproject past in de visie van de stad Diksmuide om de nieuwe Boterhalle open te stellen als een culturele, levendige en dynamische gemeenschapsplek in het centrum van de stad, gericht op evenementen voor alle doelgroepen", zegt het stadsbestuur.

Bedoeling is om de omgevingsvergunning tegen eind dit jaar in orde te hebben zodat de bouw volgend jaar van start kan. Als alles volgens plan verloopt kan de Boterhalle klaar zijn in de eerste helft 2024.

Lees ook:

 

Auteurs: 
Redactie